Unterkunft

Opatija: TOP 5 unumgängliche Punkte an den lungomare (Küstenpromenade)

Veröffentlicht: 19.10.2011

Opatija, jedno od ljetovališta s najdužom tradicijom na Jadranu, idealno je mjesto za opuštanje uz more. Zato je već u 19. stoljeću uređen lungomare – šetnica koja se proteže 12 kilometara, sve do Lovrana, a prolazi tik uz more, nudeći nezaboravne poglede i trenutke odmora.
Donosimo vam 5 nezaobilaznih točaka na opatijskoj šetnici:

1. Djevojka s galebom – Opatija i njezina panorama gotovo su srasle sa statuom Djevojke s galebom. Na hridi koja izvire iz mora Djevojka pozdravlja prolaznike na lungomare, a nekoć je tu stajao kip Madonna del Mare koji je tugujuća obitelj posvetila svome sinu, tragično izgubljenom na moru.

2. Park Angiolina – Opatija je svoje zelene površine pomno dotjerala, a posebno zadivljuje ovaj park s mnogim vrstama donesenim iz dalekih i egzotičnih zemalja, uređen u stilu engleskih i francuskih perivoja, sa stazicama i opojnim mirisom cvijeća.

3. Volosko – za gurmanski "praznik" svakako treba zastati u Voloskom. Iz širokog izbora restorana, možete zaći i u jedan od dva uvrštena u elitnu skupinu vrhunskih europskih restorana (JRE).

4. Đavolja spilja – ukoliko za šetnju po lungomare odaberete vjetrovit dan, iz spilje biste mogli začuti sablasne zvukove koji objašnjavaju njezino ime.

5. Lovran – na kraju, lungomare će vas odvesti do "malog Beča". Brojne austrougarske vile su renovirane pa, slično kao i Opatija, Lovran u mediteranskom okruženju nudi dašak Srednje Europe iz 19. st.

#Tipps #Reiseziel #Kultur #Kvarner-Bucht #opatija #Strand #Kuriositäten
Rückkehr zum Beginn