Namestitev

Odmor 2022. je u Hrvatskoj! Top savjeti što posjetiti i raditi u Hrvatskoj!

Objavljeno: 24. jun. 2021

Hrvatska je skriveni dragulj Mediterana što sve više putnika otkriva svake godine. Zahvaljujući dobroj promidžbi prema vani i radu turističkih djelatnika uključujući, Hrvatsku Turističku Zajednicu, Hrvatska u sezonu 2022. ulazi kao svjetski priznata destinacija. Iako nema mnogo stanovnika, s više od 1200 otoka, otočića, grebena i hridi, ima jednu od najrazvedenijih obala na svijetu! Zbog toga je savršena za tihi odmor i isključivanje iz svijeta te uživanje u netaknutoj prirodi, mediteranskoj klimi i moru. Hrvatska ima više od 100 plaža s Plavom Zastavom zbog čistoće mora, 7 nacionalnih parkova, 15 lokacija pod zaštitom UNESCO-a. I još mnogo, mnogo toga! Stoga, bilo koja destinacija na Jadranu osigurat će vam nezaboravno iskustvo i ljeto kakvo samo možete priželjkivati!


Mala zemlja idealna za ljetni odmor

Stoga, ako planirate posjetiti Hrvatsku za ljetovanje, evo što možete vidjeti. Prije svega morate posjetiti Plitvička jezera i jezero Rastoke prozvanih "hrvatskom Niagarom". Ova će vas mjesta ostaviti zaljubljenima u Hrvatsku zbog neopisivog vizualnog iskustva koja pružaju svojim posjetiteljima. Osim toga, možete upoznati bogatstvo flore i faune Lijepe Naše kao i niz endemskih zaštićenih vrsta te aromatskog i ljekovitog bilja. Uz to, u Hrvatskoj se nalazi još nacionalnih parkova, a to su Krka, Brijuni, Risnjak, Mljet te Velebit i Paklenica. Neovisno koji nacionalni park odaberete, nećete požaliti!


Ljetni odmor u Hrvatskoj je vremeplov u Antiku i davno zaboravljenu povijest


Hrvatska ima dugu i veličanstvenu povijest koja vas vraća u stara, zaboravljena vremena. To ne čudi s obzirom na to kako je većina gradova izgrađena na ruševinama nekadašnjih rimskih i grčkih kolonija. Ako idete u Istru, onda upoznajte Pulu i veličanstvenu Arenu, Eufrazijevu baziliku u Poreču te pitoreskna mjesta Motovun i Umag. Zato ne morate nužno ići u Rim kad Hrvatska ima svoj Koloseum!

Ako pak idete na drugu stranu obale, u Dalmaciju, onda se ne smije ne vidjeti Dioklecijanovu palaču i pješčanu plažu Bačvice. Nalazi se u Splitu, drugom najvećem gradu u Hrvatskoj starijem od 1700 godina. Kraj Splita se nalaze antičke ruine Salone na svega nekoliko kilometara udaljenosti. Nakon Splita u kojem god smjeru idete, nećete pogriješiti. Na jednoj strani se pruža fascinantna Trogirska rivijera, a na drugom Omiška rivijeras predivnim priobalnim gradovima i mjestima. Gradske jezgre tih mjesta potvrđuju trag kojeg su ljudi iz Antike ostavili i uobličili u mediteransko okruženje današnje svakodnevnice. Nemojte propustiti Makarsku rivijeru, hrvatsku "Azurnu obalu" i Dubrovnik, broj 1 turističku destinaciju u Hrvatskoj za ljubitelje filmova, serija i povijesti.

Za pravo ljetovanje obiđite - otoke na Jadranu!

No, ako zaista želite upoznati Hrvatsku, njene običaje, tradiciju, mentalitet i način života onda morate posjetiti neki od naših otoka. Za tulumarenje do zore ovog ljeta, posjet otokuHvaru, ili sunčanomPagu teRabu će biti dobar izbor. Riječ je o party destinacijama koje već desetljećima privlače na stotine tisuća partijanera na ove prekrasne otoke.

Otoci poput Brača, Korčule i Cresa nude prekrasne pješčane i šljunčane plaže, čisto more i netaknutu prirodu u okruženju starom 1000 godina! Korčula je poznata kao mjesto rođenja Marka Pola s višestoljetnom ribarskom i pomorskom tradicijom. Za upoznavanje kulture i običaja u Hrvatskoj, posjetite ples s mačevima "Moreška" na Korčuli ili "Procesiju pod Križem" na otokuHvaru. Oba događaja je UNESCO zaštitio kao nematerijalnu kulturnu baštinu i od simboličke su važnosti u svakodnevnom životu mještana.

Sjeverni ili Južni Jadran? Ekskluzivne smještajne jedinice po mjeri svakog!

Na otokuBraču pak možete pronaći baš sve: od povijesti, prirode do kulture, umjetnosti i dobre zabave. Okupajte se na pješčanoj plaži Zlatni rat, obiđite fenomen u pustinji Blaci i upoznajte drevnu kamenoklesarsku tradiciju proizvodnje bračkog otočkog kamena. Upravo su vrijedne bračke ruke izgradile Bijelu Kuću u Washingtonu! Ovaj je kraj poznat i po dobrim jelima. Tako se osladite domaćim delicijama poput vitalca, hrapačuše, bračke janjetine te crnog rižota, hobotnice i mesa ispod peke. Vidova gora je namijenjena planinarima i adrenalinskim ovisnicima, dok je izbor smještaja na otoku uistinu bogat.


Krk je najveći hrvatski otok te jedan od najnapučenijih u jadranskom akvatoriju koji je povezan s kopnom Krčkim mostom. Krk je poznat ne samo kao party destinacija, već i kao omiljeno odmorište za obiteljski odmor. Tako otok posjećuju i romantični parovi željni privatnosti, solo putnici, ali i oni koji traže robinsonski smještaj na osami. Uz to, nudi i bogat izbor različitih smještajnih kategorija poput hotela, resort-a, apartmana i ostalih vrsta smješaja idealnog za vas! Povijest, priroda, plaže i dobra zabava garancija su dobrog ljetovanja ako namjeravate posjetiti Sjeverni Jadran ovog ljeta!


Destinacija za idealan odmor prilagođena svakom gostu


Ako ovo ljetovanje tražite aktivni odmor, ponuda i sadržaj aktivnosti na Jadranu neće nedostajati. Rafting na rijeci Cetini, windsurfing na Pelješcu, posjet Skywalku na Biokovu, planinarenje na Dinari, ronjenje u Modroj špilji na Biševu pored Visa najpoznatiji su adrenalinski sadržaj u Hrvatskoj. Mnoga mjesta nude zipline, bungee jumping, paragliding i druge aktivnosti u kojima ćete zaista uživati i vi i vaši suputnici.

Kulturnih manifestacija koji obilježavaju slavnu i dugu povijest Hrvatske ima napretek, osobito ljeti. Najpoznatije od njih su Alka u Sinju i Trka na prstenac u Barbanima u Istri koji su pod zaštitom UNESCO-a. Osim za upoznavanje kulture i načina života, posjet nekoj od ribarskih večeri, dana grada i zaštitnika mjesta pružit će vam lokalni osjećaj.

Gusarska noć u Omišu, Noći Dioklecijana u Splitu, Dubrovačke Igre, karneval u Rijeci, Dimensions festival u Puli, Sonus festival na plaži Zrće na Pagu najposjećeniji su događaji svakog ljeta. Ako tražite mir i relaksaciju, obiđite lokalne muzeje, umjetničke galerija ili se uključite u turistička vođenja. Tako ćete najbolje upoznati hrvatsko kulturno i povijesno naslijeđe.


Jer vaš odmor u Hrvatskoj - naša je misija!

U Adriatic.hr-u posljednje 22 godine smo sebi postavili zadatak da svaki naš gost dobije točno ono što on želi. Od odabira smještaja do destinacije, načina plaćanja uz niz specijalnih ekstra pogodnosti, nastojimo osigurati da svaki putnik ima ljetovanje iz snova. S više od 12 000 smještajnih jedinica pokrivamo svaki dio Hrvatske, nudimo niske cijene i posebne pogodnosti za nove i stare goste jer kod nas su svi jednako važni.

Osim toga, imamo i early bird kao i last minute ponude jer razumijemo potrebe i želje svakog putnika. Jer Vaš odmor naš je cilj! Pronađite idealan smještaj za sebe, uživajte i ostanite sigurni u Hrvatskoj ovog ljeta!

Regija Dalmacija je podijeljena na sjeverni, srednji i južni dio od kojih je svaki specifičan te nudi vrhunsku turističku ponudu.



Pulska Arena jedna je od najpoznatijih znamenitosti u Republici Hrvatskoj.
#adriatic #adriatichr #dejstva #destinacija #dogodki #hrvaška #kulturna dediščina #lokalne izkušnje #običaji #dopust #narava #potovanje #nasveti
Vrni na vrh