Smještaj

4 najljepše plaže na otoku Rabu

Objavljeno: 14. 7. 2017.


Dobro došli na Rab, otok s najviše pješčanih plaža na Jadranu! Možda su ga baš zbog toga stari Rimljani nazvali Felix Arba – otokom sreće. Najviše se pješčanih plaža nalazi na poluotoku Lopar – a među njima je i ona najpoznatija, Rajska plaža.
Kamene plaže se nalaze na zapadnom dijelu otoka, pješčane plaže na sjevernom dijelu, a šljunčane plaže na južnom dijelu. Pogledajte koje su četiri plaže po nama najljepše plaže Raba.
Rezervirajte smještaj na Rabu i prepustite se rajskim čarima rapskih plaža na svom odmoru.

1. Plaža Sahara


Ova plaža, zbog pijeska nazvana po istoimenoj afričkoj pustinji, naturistička je plaža koja se nalazi sjeverno od mjesta Lopar. U blizini je još jedne poznate rapske pješčane plaže – Rajske. Do Sahare se dolazi pješke (oko 30 minuta hoda), a oni koji se žele diviti ljepoti ove plaže s pučine mogu doći i brodom.

Za razliku od afričke Sahare, ovdje ima zelenila, ali ipak ne pruža mnogo hlada. Plaža će se svidjeti gostima u potrazi za privatnošću jer na njoj nema kafića ni restorana. No, to znači da se za odlazak tamo treba sam opskrbiti pićem, namirnicama i ostalim potrepštinama.
Nije naodmet ni spomenuti da je CNN-ov portal za turizam i putovanje proglasio Rab svjetskom naturističkom destinacijom broj 1. Uz plažu Sahara spomenute su plaže Ciganka i Stolac.

2. Rajska plaža


Rajska plaža je itekako zaslužila svoj naziv, ali i svoju Plavu zastavu. Ova plaža finog pijeska u mjestu Lopar se proteže na 1.5 kilometara obale. Kratkog je plićaka što je čini savršenom za bezbrižnu igru najmlađih, gradnju pješčanih kula, ali i sportova kao što je picigin.
Uz bogate dodatne sadržaje kao što su kafići, restorani, parasailing, najam pedalina i skutera, na plaži postoji služba za spašavanje. Također, bistro i čisto more je idealno za sve ljubitelje ronjenja.

3. Plaža Pudarica


Na južnom dijelu otoka, u naselju Barbat se nalazi sljedeća ljepotica na našoj listi – plaža Pudarica. Ovo je još jedna plaža koja će se svidjeti mladima, obiteljima s djecom ali i starijim osobama. Sitan, fini pijesak čini ulazak u more pravom šetnjom. Sa dolaskom noći, ova plaža, točnije, klub Santos koji se na njoj nalazi, postaje centar noćnog života na Rabu.
Do plaže se može doći biciklom, osobnim automobilom ili čamcem. Parking za aute je besplatan.

4. Plaže u Suhoj Punti


Za one koji se ne boje šljunka i kamenja, ali i za one kojima boravak na plaži nije potpun bez uživanja u hladovini i mirisu borova, preporučujemo skrivene plaže u naselju Suha Punta. Iako su skrivene, na ovim plažama možete naći sve što vam treba, od kafića, restorana do različitih sadržaja za zabavu kao što su teniski tereni ili odbojka na pijesku.

#obiteljski odmor #otok #pjeskovita plaža #plaža #šljunčana plaža #zabavne aktivnosti
Povratak na vrh