Smještaj

JADRANSKI OTOCI: 5 manje poznatih oaza za odmor iz snova!

Objavljeno: 2. 4. 2014.

Hrvatska, sa svojom razvedenom Jadranskom obalom, nadaleko je poznata po brojnim otocima. Baš su otoci mnogima omiljene destinacije za odmor iz snova. Sa sve četiri strane okruženi morem, s prekrasnim, nedirnutim plažama – otoci su vječna inspiracija za ljetovanje.

Iako je Jadran popularan po svojim otocima, upoznat ćemo vas s manje poznatim otočnim oazama u Hrvatskoj. Za njih mnogi nisu (iako vjerujemo da ima i dosta onih koji jesu) čuli, a skrivaju čarobna prirodna bogatstva i idealno su odredište za ljetni odmor!

  • LASTOVO – otok udaljen od obale, "neiskvaren" gužvama, pruža autentičan doživljaj Jadrana. O ljepoti prirode svjedoči činjenica da je otok Lastovo, zajedno s ostalim otocima u okolici, proglašen parkom prirode. Prekrasne uvale i vegetacija, gotovo autohtoni doživljaj i gastronomija garantiraju nezaboravno ljetovanje!
  • MLJET – jedan od najzelenijih otoka Hrvatske krije fascinantne prirodne ljepote. Jedan dio otoka zaštićeni je nacionalni park u kojem možete odsjesti, biciklirati, kupati se na "morskim jezerima", a na drugom kraju otoka su prekrasne pješčane plaže.
  • VIS – nekadašnja grčka kolonija Issa, danas otok Vis, očarat će vas ljepotom. Obavezno razgledajte tri morske spilje, od kojih je jedna nadaleko poznata Modra spilja. Otok koji je 45 godina bio u vojnoj izolaciji sačuvao je netaknute prirodne ljepote, među kojima su i glasovite plaže Stiniva i Zaglav. A svakako ćete uživati i u jednostavnosti i opuštenosti lokalne atmosfere na nezaboravnom ljetovanju.
  • DUGI OTOK – još je jedan u nizu otoka s fascinantnom prirodom. Na jugoistočnom dijelu otoka nalazi se Park prirode Telašćica u kojem se izmjenjuju prizori lijepih plaža i dramatičnih klifova te gdje se nalazi jedno od rijetkih slanih jezera Mir. Osim prirodnih ljepota na samom otoku, nadomak je i prekrasan Nacionalni park Kornati.
  • SUSAK – vrlo poseban otok za kraj našeg popisa! Na Susku nisu samo plaže pješčane, cijeli otok je pješčana oaza. Bez uređenih cesta, otok je premrežen pješčanim stazama. Nije dobro povezan s kopnom pa je odmor na njemu pravi autohtoni doživljaj. Ljetovanje na Susku je posebno iskustvo bez premca!
#savjeti #adriatic #aktivni odmor #dalmacija #destinacija #jadran #otok #plaža
Povratak na vrh