Smještaj

Najljepše plaže Omiške rivijere

Objavljeno: 5. 5. 2017.


Hrvatska uživa svjetsku popularnost zbog svoje prekrasne razvedene obale i bistro-plavog Jadranskog mora. Od brojnih rivijera, za vas smo ovaj put izdvojili Omišku rivijeru koja je jedna od najljepših rivijera na hrvatskoj obali. Proteže se na više od dvadeset kilometara i uključuje puno malih, ribarskih naselja s dugogodišnjom turističkom tradicijom od kojih svako ima barem po nekoliko plaža i uvala. Raznolike plaže, bilo šljunčane, pješčane ili stjenovite, svidjet će se obiteljima s djecom, avanturistima ili čak parovima u potrazi za osamom. Rezervirajte smještaj u Omišu ili okolnim mjestima kao što su Duće, Nemira, Lokva Rogoznica ili Mimice i pripremite se za uživanje na predivnim plažama omiške rivijere.

1. Nemira
U malom naselju Nemira udaljenom svega 3 km od Omiša nalaze se dvije šljunčane plaže. Obrubljene gustom borovom šumom koja pruža veliki hlad i smještene ispod magistrale, daleko od prometne vreve, nemirske su plaže idealne za obitelji s malom djecom. Iako sklonjene od gradske buke, nisu lišene osnovnog sadržaja kao što su kafići, trgovina i restoran.

Od raznolike ponude smještaja u Nemiri preporučujemo:

2. Duće
Niz od 6 km pješčanih plaža čine Duće jednim od popularnijih mjesta za kupanje, pogotovo obiteljima s malom djecom. Posebnost Duća je i u tome što su kuće, apartmani, kafići i restorani smješteni tik uz obalu pa se u pauzama od kupanja možete počastiti dalmatinskim specijalitetima ili naprosto pijuckati osvježavajuće piće i uživati u pjevu cvrčaka.

3. Lokva Rogoznica
Smještena na pola puta između Omiša i Brela, Lokva Rogoznica bogata je uređenim šljunčanim i ponekom pješčanom plažom. I u ovom malom i mirnom mjestu možete pronaći osnovne sadržaje kao što su trgovina, restoran i pošta.

4. Ruskamen
Ovo malo turističko naselje krije mnogo zanimljivosti. Osim što je atraktivna lokacija za jedriličare, ističe se činjenicom da sadrži jednu od najstarijih nudističkih plaža na Jadranu. Tamo se nalazi i ronilački centar koji organizira posjete nalazištu amfori u Maloj Luci i Vruji, jednoj od najboljih i najljepših lokacija za ronjenje u Europi. Šljunčane plaže u hladu borovine na kojima možete iznajmiti brodicu ili dasku za jedrenje odličan su izbor za avanturiste.

Preporučujemo vam smještaj u obližnjem naselju Mimice koje će vas očarati mirnom, mediteranskom atmosferom i prekrasnim plažama od bijelog žala:

#jadran #odmor #omiš #pjeskovita plaža #plaža #šljunčana plaža
Povratak na vrh