Smještaj

Putuj Hrvatskom | 7 dnevnih izleta iz Dubrovnika

Objavljeno: 5. 8. 2016.


Grad Dubrovnik – poznat kao biser Jadrana – uvjerljivo je jedna je od najpoželjnijih destinacija Mediterana. Osim što je središte bogate povijesti i unikatnih građevina i spomenika kulture, Dubrovnik se može pohvaliti i prekrasnim pješčanim i šljunčanim plažama. Rezervirajte smještaj u Dubrovniku i krenite u obilazak grada, popnite se na Srđ i uživajte u veličanstvenom pogledu, ali svakako krenite i na dnevni izlet do susjednih atraktivnih lokacija.


1. Boka Kotorska


Jedan od najpopularnijih dnevnih izleta iz Dubrovnika je izlet u Boku Kotorsku – uvalu koja se nalazi na samom jugu Jadranskog mora, na sjeverozapadu Crne Gore. Premda je mnogi smatraju fjordom, Boka se zapravo smjestila podno planine Orjen, na ušću izumrle rijeke, čiji su putovi kreirali ovaj unikatni reljef. Dvorci, samostani, vrtovi, prastare građevine i prekrasni pejzaži s pogledom na more ostavit će bez daha sve posjetitelje Boke Kotorske.

2. Elafiti


Samo kratka vožnja trajektom iz Dubrovnika dijeli vas od nezaboravnog ljetovanja na jednom od elafitskih otoka. Lokrum, Koločep i Šipan ponosno stoje u Jadranskom moru i krase ga svojom prirodnom ljepotom. Elafiti su otoci jako malo naseljeni te se smatraju idealnom lokacijom za bijeg od svakodnevnice. Skrovite plaže, zelenilo i beskrajno more koje vas okružuje su svakako mjesto gdje trebate biti.

3. Ston


Srednjovjekovni gradić Ston prava je poslastica za sve ljubitelje kulturno-povijesne baštine dalmatinske obale. Ston je poznat kao grad s najvećim zidinama u Europi koje su duge čak 5,5 km, a izgrađene su u prvoj polovici 14. stoljeća. Osim toga, jedna od najstarijih i još uvijek aktivnih solana nalazi se u Stonu te se još uvijek može kušati kamenica i dagnja koja se uzgaja u stonskom zaljevu. Organizirajte dnevni izlet iz Dubrovnika do Stona, posjetite i Mali Ston i doživite čari ovog veličanstvenog mjesta.

4. Nacionalni park Mljet


Otok Mljet, nastao pod vulkanskim djelovanjem, izrodio je spektakl prirodne ljepote – Nacionalni park Mljet. Velike površine prekrivene šumom, nenaseljena obala i morem potopljeni zaljevi Malo i Veliko jezero, savršene su za razgledavanje pješke ili vožnjom bicikla. Otok Mljet dom je mnogobrojnim endemskim vrstama iz biljnog, ali i životinjskog svijeta. Pogledajte našu bogatu ponudu smještaja i rezervirajte apartman na Mljetu ako se želite zadržati i nešto više od jednog dana.

5. Cavtat


Cavtat je jedan od najstarijih gradova u Hrvatskoj – stariji i od samog Dubrovnika. Može se reći da su tadašnje izbjeglice u potrazi za novim domom osnovale grad Cavtat. Nekoć poznat kao Epidaurus, bio je grčka kolonija nekih 200 godina prije Krista, a kasnije dolazi i pod vlast Rimljana. Danas je to savršen kutak na jadranskoj obali idealan za bijeg od svakodnevnice - ravno u ljepotu prirode. Rezervirajte smještaj u prekrasnom Cavtatu, ako želite ostati duže od jednog dana.

6. Korčula


Otok Korčula pravo je blago prirode koje se nalazi vrlo blizu gradu Dubrovniku. Da je trebate posjetiti, a možda ostati i malo više od jednog dnevnog izleta govori njena jedinstvena priroda i kulturno-povijesna baština. Za sve ljubitelje povijesti, Korčula će biti točka na i nakon posjeta Dubrovniku. Osim prekrasnih starih građevina, prirode i plaža koje možete vidjeti u gradiću Korčuli, možete ih naći i u Lumbardi, Pupnatskoj luci, Blatu i mnogim drugim mjestima. Pročitajte detaljnije informacije o otoku Korčuli. Rezervirajte smještaj na Korčuli iz naše bogate ponude koju smo izdvojli samo za vas.

7. Lokrum


Ovaj čudesni otočić nalazi se nasuprot Dubrovnika i do njega se može doći desetominutnom vožnjom brodom. Lokrum je navodno dobio ime po tadašnjim kiselkastim narančama iz latinske riječi acrumen, a ime su mu nadjenuli tadašnji redovnici koji su stoljećima živjeli na Lokrumu. Prekrasni botanički vrtovi prava su poslastica za sve ljubitelje biljaka i zelenila. Dnevni izlet na Lokrum nikako ne smijete propustiti!

#aktivni odmor #destinacija #dubrovnik #korčula #nacionalni park #smještaj
Povratak na vrh