Smještaj

Putuj Hrvatskom | 7 dnevnih izleta iz grada Splita

Objavljeno: 29. 7. 2016.

Grad Split, kao spoj antičke povijesti i ljepote Jadranskog mora jedna je od najpoželjnijih destinacija Mediterana. Grad Split je niknuo iz Dioklecijanove palače – sagrađene prije više od 1700 godina – što ga čini značajnim za hrvatsku povijest. Brojni sadržaji i prekrasne plaže zabavit će vas u gradu. Rezervirajte smještaj u Splitu i krenite u obilazak grada, ali i dnevni izlet do susjednih mu atraktivnih lokacija.

1. Trogir


Grad Trogir udaljen nešto više od 30 minuta vožnje automobilom od Splita – nekoć poznat kao Tragurij – bogat je dobro očuvanim građevinama iz srednjeg vijeka, ali i iz antičkog doba. Za svakog posjetitelja Trogir ostaje u sjećanju kao mali grad okružen starim zidinama koje su ga, kako povijest piše, stoljećima čuvale. Obližnje plaže otoka Čiova spojenog mostom s Trogirom, savršene su za bijeg od gradske buke. Želite li prenoćiti u ovom čarobnom gradu, pogledajte našu ponudu smještaja u Trogiru i rezervirajte već danas.

2. Plaža Zlatni rat


Plaža Zlatni rat smatra se jednom od najpopularnijih plaža u Hrvatskoj, a nalazi se na otoku Braču u Bolu. Njena jedinstvenost očituje se u njenom obliku jezika koji s vremena na vrijeme nezamjetno mijenja oblik ovisno o vjetru koji raznosi pijesak. Rezervirajte smještaj na otoku Braču.

3. Salona


Za sve ljubitelje povijesti i antičkih spomenika, toplo preporučamo posjet ruševinama starog antičkog grada Salone, koje se nalaze u današnjem Solinu. Salona je udaljena svega 6 km od Splita. Ruševine su ukrašene travnjacima i zaista su prekrasan prizor.

4. Omiš


Krenite automobilom ili javnim prijevozom iz Splita niz obalu južno i doći ćete do Omiša. Grad Omiš udaljen je svega 30 km od Splita i svojom ljepotom upotpunit će vaš posjet Dalmaciji. Smješten je na ušću rijeke Cetine koja je savršeno osvježenje za sve ljubitelje adrenalinskih sportova poput raftinga. Dvije slavne tvrđave koje su kroz povijest štitile Omiš od invazija – Mirabela i Fortica – danas su prava atrakcija za turiste. Izaberite smještaj u Omišu iz naše bogate ponude apartmana.

5. Nacionalni park Krka


Jedan od najvećih Nacionalnih parkova u Hrvatskoj nalazi se svega sat vremena vožnje sjeverno od Splita. Krasi ga bogata vegetacija i rijeka Krka po kojoj je i dobio ime. Krka stvara jezera i slapove vrijedne divljenja. Jedan od najpopularnijih slapova je Roški slap na čijem prostoru je dozvoljeno kupanje, što svake godine oduševljava sve više i više posjetitelja. Osim njega, popularni su i Skradinski buk i Miljacka.

6. Otok Šolta


Unatoč tome što se nalazi svega 20 km od Splita i moguće je do njega doći u manje od sat vremena vožnje trajektom, otok Šolta je svijet za sebe. Nešto manje popularnija od Brača i Hvara, Šolta je pravi mali raj za sve ljubitelje pošumljenih otočića s prekrasnim plažama. Dnevni izlet na otok Šoltu prava je poslastica za sve vas koji ostajete u Splitu, a želite dodatno uzbuđenje. Rezervirajte apartman na otoku Šolti iz naše ponude smještaja.

7. Šibenik


Krenite na jednosatnu vožnju automobilom ili javnim prijevozom i dođite do Šibenika – malog dalmatinskog grada bogate tisućljetne povijesti. Prošetajte glavnom ulicom i posjetite katedralu sv. Jakova sagrađenu u 15. stoljeću, uvrštenu u UNESCO-ov popis svjetskog kulturnog nasljeđa ili zaplivajte u modrom Jadranskom moru na nekoj od popularnih šibenskih plaža.

#adriatic #aktivni odmor #dalmacija #kulturna baština #lokalno iskustvo #priroda
Povratak na vrh