Smještaj

Uskrsni vikend u Hrvatskoj

Objavljeno: 18. 3. 2013.

Produženi uskrsni vikend najbolje je iskoristiti za kratko putovanje i odmor. Predlažemo da ove godine za Uskrs vaša destinacija bude Hrvatska.
Zašto Hrvatska? Osim što ćete bez napornih ljetnih gužvi moći razgledati gradove koje ste željeli posjetiti, ugodna klima omogućit će vam da cijeli dan provedete vani, u šetnji. Još jedan razlog kojim vas planiramo uvjeriti da uskrsni vikend provedete u Hrvatskoj je dolazak proljeća, a s njime i buđenje prirode – gdje god odete, dočekat će vas rascvalo drveće i zamamni mirisi.

Kako se ne biste izgubili u mnoštvu gradova i gradića koje nudi Hrvatska, pripremili smo vam prijedloge top-destinacija za uskrsni vikend!


1. Pula


Sve znamenitosti 3000 godina stare Pule za vrijeme uskrsnih praznika moći ćete razgledati bez turističke gužve. Najdojmljivija je svakako monumentalna Arena – odlično očuvan rimski amfiteatar. Zađete li malo u unutrašnjost poluotoka Istre, gdje se smjestila Pula, na seoskim gospodarstvima kušat ćete izvrsnu autohtonu hranu i vina. Ne zaboravite da upravo počinje sezona šparoga – razlog više za upuštanje u gastronomske avanture.

2. Opatija


"Rodno mjesto" hrvatskog turizma oduševit će vas, za Jadransku obalu neobičnim, daškom srednjoeuropskog izgleda. Brojne vile i hoteli u stilu austrougarske arhitekture Opatiji daju pomalo aristokratski šarm. Na svom uskrsnom vikendu-odmoru uživat ćete u šetnji poznatom opatijskom šetnicom uz more - Lungomare.

3. Plitvička jezera


Najljepši nacionalni park u Hrvatskoj nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Svako godišnje doba daje im poseban šarm, ali proljeće na Plitvicama sigurno će vas oduševiti. Bezbroj slapova koje stvara čak 16 jezera i bujajuća vegetacija pružit će vam pravi vikend-odmor u prirodi.

4. Dubrovnik


O omiljenoj turističkoj destinaciji u Hrvatskoj gotovo sve je već rečeno, ali Dubrovnik svakako preporučujemo za posjet tijekom uskrsnog vikenda. Na samom početku proljeća sve popularne znamenitosti – UNESCO-om zaštićene zidine, Stradun, ljekarnu u sklopu Franjevačkog samostana, itd. - moći ćete razgledati u miru, bez nepotrebnih gužvi te provesti uistinu relaksirajući vikend na samom jugu Hrvatske.

#blagdan #aktivni odmor #destinacija #kultura #priroda #zabavne aktivnosti
Povratak na vrh