Smještaj

Top 5 destinacija u Hrvatskoj za ljeto 2022.

Objavljeno: 15. 5. 2015.

Hrvatska ima veliki broj otoka, šarmantnih obalnih mjesta i lijepih gradova pa sigurno nije lako odlučiti gdje provesti godišnji odmor. Ako se još uvijek dvoumite koju lokaciju odabrati ovo ljeto, ne propustite naš izbor top 5 destinacija na Jadranskoj obali.


1. Otok Hvar


Otok Hvar je popularno odredište ne samo ljeti, već i u proljeće jer s 2700 sunčanih sati godišnje nosi status najsunčanijeg hrvatskog otoka. Bez obzira tražite li opuštajući ili aktivni odmor, Hvar će zasigurno zadovoljiti sve vaše želje.

2. Otok Korčula


Otok Korčula je poznat po svojoj netaknutoj prirodi, kristalno čistom moru i proizvodnji svjetski priznatih vina i maslinova ulja. Bogata povijest otoka danas je ponajviše vidljiva u gradu Korčuli koji mnogi zbog ljepote nazivaju ''malim Dubrovnikom''.

3. Makarska rivijera


Zbog svojih kilometarski dugih plaža, Makarska rivijera jedna je od najljepših na Jadranskoj obali. Mala mjesta duž ove rivijere omiljena su odredišta za opuštajući obiteljski odmor.

4. Zadarska rivijera


Biser sjevernog dijela Dalmacije, Zadarska rivijera poznata je po gradićima bogate povijesti i kulture. Zbog čistog mora i blizine nacionalnih parkova Plitvice i Krka, idealno je odredište za sve koji žele uživati u prirodnim ljepotama Hrvatske.

5. Pag


Kao otok soli i svjetski nagrađivanog ovčjeg sira, Pag je nezaobilazno odredište za sve ljubitelje delicija. Osim po gastronomiji Pag je poznat i kao otok zabave, ali i destinacija s brojnim pješčanim i šljunčanim plažama koje su idealne za miran, opuštajući odmor.

#dalmacija #destinacija #jadran #korčula #makarska #odmor #zadar
Povratak na vrh