Smještaj

Top 6 | Najbolji sadržaji na Jadranu za obitelji s djecom

Objavljeno: 21. 7. 2017.



Ljetovanje s djecom može biti posebno iskustvo, pogotovo ako ste odabrali Hrvatsku za svoju destinaciju. Ljeto u Hrvatskoj je najbolje iskoristiti na brojnim plažama od kojih je većina zbog svog dugog plićaka i zabavnih sadržaja idealna za djecu i cjelodnevnu igru. No, zabava nije samo na plaži! Postoji mnogo drugih zanimljivih aktivnosti, pogotovo onih koje spajaju zabavu i edukaciju. Nastavite čitati i saznajte kojih je 6 najzanimljivijih sadržaja na Jadranu za obitelji s djecom.

Prije puta pročitajte i naše savjete za putovanje s djecom.

1. Neponovljivo iskustvo - zipline u Omišu
Potaknite svoje dijete i sebe da izađete iz rutine i iskusite kako je visjeti na više od 100 metara iznad veličanstvenog kanjona rijeke Cetine. Čak i ako niste avanturistički nastrojeni, ljubaznost i profesionalnost stručnih vodiča će vas ohrabriti. Prije "onog pravog" se odradi vježba na malom ziplineu u kojoj vas vodiči upute na pravila ponašanja i način korištenja ziplinea. Zatim se prijeđe na 8 ziplineova različitih dužina. Minimalna dob za pristup ziplineu je 9 godina.
Vožnja traje oko tri sata (uključuje pješačenje do ziplineova) stoga ponesite vodu, sportske tenisice i dobru volju! Ovo je avantura koje ćete se vi i vaši najmlađi dugo prisjećati!
Rezervirajte apartman ili sobu u Omišu.

Savjet za putovanje
Otresite se od pozamašne doze adrenalina koju ste dobili na vrtoglavim visinama i spustite se na zemlju, odnosno do Omiša koji će vas i vaše dijete oduševiti svojim kamenim uličicama i prekrasnim plažama. Omiške plaže se pružaju na više od 20 kilometara sa različitim sadržajem za djecu.
Kupite sladoled, pronađite svoje mjesto na rivi i upijajte mediteransku atmosferu ovog gusarskog gradića.

2. Cjelodnevna zabava u "hrvatskom Gardalandu"
Dalmacija je od ove turističke sezone bogatija za još jedan značajan sadržaj za obitelji s djecom. Nedaleko od Biograda na moru se otvorio Fun park Mirnovec. Park se proteže na 45.000 m2 i sastoji se od tri tematska dijela – Gusarskog Grada, Svemira i Divljeg Zapada, a od kojih svaki skriva zanimljive i uzbudljive sadržaje. Osim ovih zabavnih atrakcija, u sklopu parka se nalaze i različiti ugostiteljski objekti u kojima se možete odmoriti od navale adrenalina. Karte se mogu kupiti po pristupačnim cijenama.
Rezervirajte apartman ili sobu u Biogradu na moru.

3. Igra na pješčanoj plaži Sakarun (Dugi Otok)
Na hrvatskoj su obali pješčane plaže rijetke, što ponekad zna razočarati goste, pogotovo obitelji s djecom nenaviknutom na šljunak. Međutim, one pješčane plaže koje Hrvatska ima redovito očaraju goste i oni im se rado vraćaju. Jedna od njih je plaža Sakarun, smještena na sjevernom dijelu Dugog Otoka.
Ovu 800 metara dugu plažu, od finog, gotovo pa bijelog pijeska, obgrljuje gusta borova šuma koja pruža debeli hlad u koji se vaša djeca mogu sakriti od sunca. Uz to, Sakarun krasi veliki plićak, stoga se djeca mogu bezbrižno igrati ili plivati u njemu.

Na ovoj pješčanoj plaži moguće je i osvježiti se – posjetite neki od ugostiteljskih objekata smještenih uz plažu. Preporučujemo da razveselite svoje najmlađe vožnjom vlakićem koji polazi iz obližnjeg mjesta Božave do Sakaruna svaka dva sata.
Rezervirajte apartman ili sobu na Dugom Otoku.

Savjet za putovanje
Osim Sakaruna, u Hrvatskoj postoji još pješčanih plaža dugog plićaka. Na Kvarneru, odnosno na otoku Rabu je najpoznatija Rajska plaža, na Mljetu u Južnoj Dalmaciji koji je ujedno i nacionalni park se nalazi plaža Saplunara, dok u Splitu se možete okupati na gradskoj plaži Bačvice.

4. Upoznajte dinosaure u dinoparku Funtana

Središte Istre skriva Dinopark Funtanu – prvi tematski park u Hrvatskoj. Park se nalazi između Poreča i Vrsara. Specifičan je po tome što su u prirodni ambijent okružen šumom uklopljeni različiti sadržaji.
Od pokretnih dinosaura u prirodnoj veličini koji "lutaju" parkom, jahanjem na njima ili ponijima, radionica iskopavanja kostiju dinosaura, kilometarskih drvenih šetnica do suveninice gdje možete za uspomenu kupiti suvenir. Svakako će ovaj neobičan, ali edukativan park oduševiti vaše najmlađe.
Rezervirajte smještaj u Poreču.

5. Kupanje u Skradinskom buku (NP Krka)
Slika veličanstvenog Skradinskog buka u Nacionalnom Parku Krka jedna je od najpoznatijih slika koje se vežu uz Hrvatsku. I sad, zamislite da se kupate pod tim slapom, u bistroj vodi!
Najpoznatiji je i najduži od svih sedam slapova u NP Krka. Posebnost Skradinskog buka se očituje u njegovom neobičnom izgledu koji može zahvaliti 17 stepenica raspoređenih na 800 metara dužine preko kojih se prelijevaju zajedničke vode rijeka Krke i Čikole.

Pružite vašoj djeci nesvakidašnje iskustvo kupanja pod slapovima. No, ne propustite istražiti cijeli park koji skriva veličanstvene vidikovce, suvenirnice, stare mlinove te dalmatinske konobe u kojima se možete okrijepiti.

6. Sokolarski centar blizu Šibenika
Vi i vaša djeca imate jedinstvenu priliku naći se oči u oči s veličanstvenim pticama koje vladaju nebom u Sokolarskom centru, u mjestu Dubrava – 7 kilometara od grada Šibenika. Ovo je jedini centar ovakve vrste u Hrvatskoj gdje se mogu vidjeti razne ptice grabežljivice, od ugroženih bjeloglavih supova do sova ušara.

U sklopu centra se nalazi i stacionar u kojem se dolutale ptice, bilo od umora ili ranjavanja, oporavljaju prije ponovnog povratka u prirodu.
Prisutni djelatnici će djecu uputiti u tajne i pravila sokolarstva kroz razne tečajeve, a možete se i okrijepiti u jednom od obližnjih ugostiteljskih objekata. Idealna kombinacija zabave i učenja!
Rezervirajte smještaj na šibenskoj rivijeri.

#jadran #nacionalni park #obiteljske aktivnosti #obiteljski odmor #priroda
Povratak na vrh