Smještaj

Top 6 najromantičnijih plaža u Hrvatskoj

Objavljeno: 11. 8. 2017.



Htjeli biste otići na nezaboravno romantično ljetovanje na moru, ali pretrpane i bučne plaže vam ne daju željeni osjećaj privatnosti i romantike? Pronađite svoj kutak sreće i ljubavi na jednoj od mnogih plaža u Hrvatskoj koje su idealne za sve vas željne morske romantike. Potrudili smo se i među mnoštvom prekrasnih plaža kakve Hrvatska nudi kao na pladnju smo odabrali šest plaža za koje smatramo da su najbolja mjesta za parove.


1. Plaža Pasjača (Popovići, okolica Dubrovnika)


Prva plaža na našoj listi najromantičnijih plaža u Hrvatskoj se nalazi blizu sela Popovići tridesetak kilometara od grada Dubrovnika. Plaža Pasjača je posebna zbog svog izoliranog položaja, ali i načina na koji je nastala. Naime, nastala je tako što je lokalno stanovništvo za vrijeme Drugog svjetskog rata tu bacalo kamenje koje je protekom vremena more ustinilo i od njega napravilo fini šljunak.

Do plaže se dolazi stepenicama koje se spuštaju niz liticu. Za one koji dođu do ove plaže autom, postoji parkiralište na vrhu stepenica. Kad se spustite, zateći ćete prekrasnu šljunčanu plažu ispod velikih litica i čisto, netaknuto more. Idealno mjesto za zaljubljene parove. Rezervirajte sobu ili apartman u Dubrovniku te iskoristite jedan dan za izlet do plaže Pasjača.


2. Plaža sv. Ivan (Lubenice, otok Cres)


Sljedeća plaža na našoj listi nije samo za romantike već i za one avanturističkog duha. Pitoreskna šljunčana plaža sv. Ivan ispod malenog mjesta Lubenice na zapadnoj strani otoka Cresa je zahtjevan pothvat za sve koji se žele okupati na njoj – potrebno je čak sat vremena pješačenja do tamo! Očekivano, zbog svog teško dostupnog položaja, ova plaža nema sadržaja. Stoga, nikako ne zaboravite ponijeti suncobran, kremu za sunčanje, ali i nešto za jelo i piće.

Staza do plaže je duga, ali nije prezahtjevna. Jednim dijelom se prolazi kroz šumu, pa ima hlada, a pogled je božanstven! Ako se vraćate u sumrak, možete uživati u prekrasnom zalazu sunca.
Rezervirajte smještaj na otoku Cresu.

3. Vela Luka (blizu Baške, otok Krk)


Sa otoka Cresa odlazimo na otok Krk! Plaža Vela Luka se nalazi 6 kilometara od popularnog turističkog gradića Baške. 2015. godine je bila proglašena za najromantičniju hrvatsku plažu. Do nje se dolazi višesatnim pješačenjem kroz planinarski put.

Oni koji nisu toliko avanturistični, uvijek mogu doći tamo morskim putem, odnosno taksi brodom koji ljeti dnevno prometuje iz Baške. Okružena čistim morem i velebnim brdima, ova plaža je idealna za sve koji se žele sakriti od gužvi, i naravno, za one željne romantike. Iako je daleko od civilizacije, tamo se nalazi restoran, a mogu se i unajmiti suncobrani i ležaljke.
Rezervirajte sobu ili apartman na otoku Krku.

4. Plaža Srebrna (Rukavac, otok Vis)


U naselju Rukavac na otoku Visu se nalazi sljedeća plaža na našoj listi. Plaža Srebrna je šljunčana plaža s kamenitim dijelovima. Zbog svog šljunka sive, odnosno srebrene boje, plaža je prozvana Srebrnom. Na plaži hlad pruža bujna vegetacija. Također, tu se nalaze prostori za presvlačenje i javni zahodi.

Odvažite se i istražujte ostale uvale koje se nalaze u blizini, a koje će vas također oduševiti svojom ljepotom. S obzirom na to da u blizini nema ugostiteljskih objekata, nikako ne zaboravite ponijeti sa sobom jelo i piće.

5. Porat (Biševo, Vis)


Iduća plaža na našoj listi se nalazi na otočiću Biševu, nedaleko od grada Komiže na Visu. Pješčana plaža Porat se nalazi u istoimenoj uvali na južnom dijelu Biševa. Ova plaža je zaklonjena od vjetrova i okružena borovom šumom. Plaža ima puno dodatnih sadržaja kao što je javni wc, restoran, fast food. Nije naodmet spomenuti da je ovu plažu Irish Times 2011. proglasio jednom od 7 najljepših plaža svijeta.
Rezervirajte svoj smještaj u Komiži na Visu.

Savjet za putovanje
Svoj boravak na Visu, ali i romantične trenutke začinite čuvenim i nadaleko hvaljenim viškim crnim vinom plavcem koji će vas oduševiti svojim punim i bogatim okusom ili probajte višku vugavu – bijelo vino koje odlikuje svježa, voćna aroma.

6. Betina špilja (Dubrovnik)


Opet se vraćamo u Dubrovnik gdje nas čeka još jedna romantična osamljena plaža. Betina špilja je šljunčana plaža koja se nalazi u špilji između vile Šeherezada i plaže Gjivovići. Plaža je dobila ime po nadimku dubrovačkog znanstvenika Marina Getaldića.

Doplovite brodićem ili, ako se osjećate hrabro, doplivajte do ove plaže popodne kada nema sunca i ohladite se od ljetnih vrućina. Nećete biti jedini zaljubljeni parovi na ovoj plaži. Osim vas, tu će najvjerojatnije biti i golubovi koji se gnijezde u špilji.

#dalmacija #jadran #odmor #pjeskovita plaža #plaža #priroda #šljunčana plaža
Povratak na vrh