Namestitev

Top 6 najbolj romantičnih plažah na Hrvaškem

Objavljeno: 11. avg. 2017



Hoteli bi iti na nepozabno romantični dopust na morju in vam natrpane in glasne plaže ne dajo željeni občutek privatnosti in romantike? Najdite svoj kos sreče in ljubezni na eni od številnih plažah na Hrvaškem, katere su popolne za vse, ki si želite morsko romantiko. Poskušali smo med številnimi plažami, kakšne ponuja Hrvaška izbrati šest plaž za katere menimo, da so najlepše mesta za pare.


1. Plaža Pasjača (Popovići, okolica Dubrovnika)
Prva plaža na našem seznamu najbolj romantičnih plaž na Hrvaškem se nahaja blizu vasi Popovići trideset kilometrov od mesta Dubrovnika. Plaža Pasjača je posebna zaradi njenega izoliranega položaja, ter tudi načina na kateri je nastala. Namreč, nastala je na tak način, da so domačini v Drugi svetovni vojni nametali kamenje, katero je morje s časom razdrobilo in ustvarilo drobni gramoz.

Do plaže se prihaja po stopnicah, katere gredo navzdol čez pečino. Za tiste, ki pridejo do plaže z avtom,obstaja parkirišče na vrhu stopnic. Kadar se spustite, videli boste čudovito gramozno plažo pod velkimi pečinami in čistim, neokrnjenim morjem. Popolno je mesto za zaljubljene pare. Rezervirajte sobo ali apartma v Dubrovniku ter izkoristite en dan za izlet do plaže Pasjača.


2. Plaža sv. Ivan (Lubenice, otok Cres)
Naslednja plaža na našem seznamu ni samo za romantike, temveč tudi za tiste bolj avanturističnega duha. Slikovita prodnata plaža sv. Ivan pod malim mestom Lubenice na zahodni strani otoka Cresa je zahteven podvig za vse tiste, ki se želijo kopati na njej - potrebno je celo eno uro hoje do tja! Pričakovano zaradi njegovega težko dostopnega položaja, ta plaža nima vsebin. Zato, nikakor ne pozabite vzeti sončnik, kremo za sončenje, ter tudi nekaj za pojesti in spiti.

Steza do plaže je dolga, ampak nije preveč zahtevna. V enem delu je potrebno sprehoditi se skozi gozd tako, da tam obstaja senca s čudovitim razgledom! Če se bote vrnili šele zvečer, lahko uživate v čudovitem sončnem zahodu.
Rezervirajte namestitev na otoku Cresu.

3. Vela Luka (blizu Baške, otok Krk)
Z otoka Cresa odhajamo na otok Krk! Plaža Vela Luka se nahaja 6 kilometrov od popularnega turističnega mesta Baške. Leta 2015 je bila razglašena kot najbolj romantična hrvaška plaža. Do nje se lahko pride po večurnem sprehodu po planinski poti.

Tisti, ki niso tako avanturistični , vedno lahko pridejo tja z morske strani, oziroma s taksi čolnom, ki čez poletje dnevno vozi iz Baške.Obkrožena s čistim morjem in čudovitimi hribi, ta plaža je popolna za vse, ki se želijo skriti od gneč in seveda za tiste , ki si želijo romantično doživetje. Čeprav je daleč od civilizacije, tam se nahaja restavracija,lahko pa se najamejo senčniki in ležalniki.
Rezervirajte sobo ali apartma na otoku Krku.

4. Plaža Srebrna (Rukavac, otok Vis)
V naselju Rukavac na otoku Visu se nahaja naslednja plaža na našem seznamu. Plaža Srebrena je prodnata plaža s kamnitimi deli. Zaradi gramoza sive oziroma srebrne barve, plaža se imenuje Srebrna. Na plaži senco omogoča gosto zelenje. Tudi tukaj se nahajajo prostori za oblačenje in javni wc.

Bodite pogumni in raziščite ostale zalive, ki se nahajajo v bližini, a kateri Vas bodo navdušili s svojo lepoto. Glede na to, da v bližini ni gostiteljskih objektov, nikako ne pozabite prinesti zraven hrano in pijačo.

5. Porat (Biševo, Vis)
Naslednja plaža na našem seznamu se nahaja na otočku Biševo nedaleč od mesta Komiža na Visu. Peščena plaža Porat se nahaja v enakozvočnem zalivu na južnem delu otoka Biševo. Ta plaža je zaščitena od vetrov in obkrožena z gostim borovim gozdom. Plaža ima veliko dodatnih vsebin, kot so javni wc, restavracije in fast foodi. Treba je omeniti, da je tisto plažo Irish Times leta 2011 razglasil kot eno od 7 najlepših plaž sveta.
Rezervirajte svojo namestitev v Komiži na Visu.

Savjet za putovanje
Bivanje na Visu, ter tudi romantične trenutke dodatno lahko začinite s cenjenim in na daleč hvaljenim viškim rdečim vinom plavcem, ki vas bo navdušil s svojim polnim in bogatim okusom ali poskusite viško vugavo – belo vino značilno po sveži, sadni aromi.

6. Betina špilja (Dubrovnik)
Spet se bomo vrnili v Dubrovnik, kje nas čaka še ena romantična osamljena plaža. Betina jama je prodnata plaža, ki se nahaja v jami med vilo Šeherezada in plažo Gjivovići. Plaža je dobila ime po nadimku dubrovačkega znanstvenika Marina Getaldića.

Plavajte z ladjo ali, če se počutite pogumno doplavajte do tiste plaže popoldne, kadar ni sonca in s čolnom, če se počutite pogumno doplavajte do tiste plaže in se osvežite od poletnih vročin. Ne boste edini zaljubljeni par na ovi plaži, ker bodo poleg vas tukaj še golobi, ki v jami imajo svoja gnezda.

Prva plaža na našoj listi najromantičnijih plaža u Hrvatskoj se nalazi blizu sela Popovići tridesetak kilometara od grada Dubrovnika. Plaža Pasjača je posebna zbog svog izoliranog položaja, ali i načina na koji je nastala. Naime, nastala je tako što je lokalno stanovništvo za vrijeme Drugog svjetskog rata tu bacalo kamenje koje je protekom vremena more ustinilo i od njega napravilo fini šljunak.

Do plaže se dolazi stepenicama koje se spuštaju niz liticu. Za one koji dođu do ove plaže autom, postoji parkiralište na vrhu stepenica. Kad se spustite, zateći ćete prekrasnu šljunčanu plažu ispod velikih litica i čisto, netaknuto more. Idealno mjesto za zaljubljene parove. Rezervirajte sobu ili apartman u Dubrovniku te iskoristite jedan dan za izlet do plaže Pasjača.


2. Plaža sv. Ivan (Lubenice, otok Cres)

Sljedeća plaža na našoj listi nije samo za romantike već i za one avanturističkog duha. Pitoreskna šljunčana plaža sv. Ivan ispod malenog mjesta Lubenice na zapadnoj strani otoka Cresa je zahtjevan pothvat za sve koji se žele okupati na njoj – potrebno je čak sat vremena pješačenja do tamo! Očekivano, zbog svog teško dostupnog položaja, ova plaža nema sadržaja. Stoga, nikako ne zaboravite ponijeti suncobran, kremu za sunčanje, ali i nešto za jelo i piće.

Staza do plaže je duga, ali nije prezahtjevna. Jednim dijelom se prolazi kroz šumu, pa ima hlada, a pogled je božanstven! Ako se vraćate u sumrak, možete uživati u prekrasnom zalazu sunca.
Rezervirajte smještaj na otoku Cresu.

3. Vela Luka (blizu Baške, otok Krk)

Sa otoka Cresa odlazimo na otok Krk! Plaža Vela Luka se nalazi 6 kilometara od popularnog turističkog gradića Baške. 2015. godine je bila proglašena za najromantičniju hrvatsku plažu. Do nje se dolazi višesatnim pješačenjem kroz planinarski put.

Oni koji nisu toliko avanturistični, uvijek mogu doći tamo morskim putem, odnosno taksi brodom koji ljeti dnevno prometuje iz Baške. Okružena čistim morem i velebnim brdima, ova plaža je idealna za sve koji se žele sakriti od gužvi, i naravno, za one željne romantike. Iako je daleko od civilizacije, tamo se nalazi restoran, a mogu se i unajmiti suncobrani i ležaljke.
Rezervirajte sobu ili apartman na otoku Krku.

4. Plaža Srebrna (Rukavac, otok Vis)

U naselju Rukavac na otoku Visu se nalazi sljedeća plaža na našoj listi. Plaža Srebrna je šljunčana plaža s kamenitim dijelovima. Zbog svog šljunka sive, odnosno srebrene boje, plaža je prozvana Srebrnom. Na plaži hlad pruža bujna vegetacija. Također, tu se nalaze prostori za presvlačenje i javni zahodi.

Odvažite se i istražujte ostale uvale koje se nalaze u blizini, a koje će vas također oduševiti svojom ljepotom. S obzirom na to da u blizini nema ugostiteljskih objekata, nikako ne zaboravite ponijeti sa sobom jelo i piće.

5. Porat (Biševo, Vis)

Iduća plaža na našoj listi se nalazi na otočiću Biševu, nedaleko od grada Komiže na Visu. Pješčana plaža Porat se nalazi u istoimenoj uvali na južnom dijelu Biševa. Ova plaža je zaklonjena od vjetrova i okružena borovom šumom. Plaža ima puno dodatnih sadržaja kao što je javni wc, restoran, fast food. Nije naodmet spomenuti da je ovu plažu Irish Times 2011. proglasio jednom od 7 najljepših plaža svijeta.
Rezervirajte svoj smještaj u Komiži na Visu.

Savjet za putovanje
Svoj boravak na Visu, ali i romantične trenutke začinite čuvenim i nadaleko hvaljenim viškim crnim vinom plavcem koji će vas oduševiti svojim punim i bogatim okusom ili probajte višku vugavu – bijelo vino koje odlikuje svježa, voćna aroma.

6. Betina špilja (Dubrovnik)

Opet se vraćamo u Dubrovnik gdje nas čeka još jedna romantična osamljena plaža. Betina špilja je šljunčana plaža koja se nalazi u špilji između vile Šeherezada i plaže Gjivovići. Plaža je dobila ime po nadimku dubrovačkog znanstvenika Marina Getaldića.

Doplovite brodićem ili, ako se osjećate hrabro, doplivajte do ove plaže popodne kada nema sunca i ohladite se od ljetnih vrućina. Nećete biti jedini zaljubljeni parovi na ovoj plaži. Osim vas, tu će najvjerojatnije biti i golubovi koji se gnijezde u špilji.

#dalmacija #jadran #dopust #peščena plaža #plaža #narava #prodnata plaža
Vrni na vrh