Szállás

LEG-Horvátország!

Megjelenés: 2011.05.21.

S približavanjem ljeta sve se ozbiljnije iscrtavaju planovi za godišnje odmore. Kako bi turistima iz svih dijelova svijeta pomogli izabrati savršenu destinaciju za odmor, svjetski novinski i turistički portali dali su se u izradu top lista najboljih odredišta u 2011. godini.
Jadranski spoj sunca i mora, lijepih plaža, kulturne baštine i savršeno usporenog ritma Mediterana pronašao je put do mnogih top ljestvica.

Dubrovnik, najčešće spominjan kao kruna hrvatskog turizma, našao se i na Trip Advisorovom popisu 25 najboljih odredišta u Europi. Nadaleko poznate jadranske plaže prepoznao je njemački Bild uvrstivši Zlatni rat na otoku Braču i plažu u Lubenicama na otoku Cresu među najprivlačnije plaže svijeta. CNN je otoku Rabu dao epitet "rodnog mjesta svjetskog naturizma" i preporučio 3 njegove plaže kao idealno utočište nudistima, a u istom kontekstu istaknuta je i rovinjska plaža Valalta. Pojas uz more nije jedino blago Hrvatske koje je cijenjeno i izvan granica domovine. Velebit, planinu pod čijim okriljem se nalaze čak dva nacionalna parka, svojim je čitateljima preporučio The Guardian, a Plitvička jezera ne mogu ni nabrojiti sve pohvale na svoj račun. 16 jezera koja se obrušavaju u slikovite vodopade nezaobilaznim mjestom u Hrvatskoj proglasili su National Geographic, CNN, britanski Hello i Budget Travel.

Ova odredišta samo su dio onih koja su pronašla put na vrhove svjetskih top ljestvica, a na vama je da odaberete ono koje će stići do vrha vaše liste najboljih mjesta za odmor.

#aktív pihenés #úti cél #dubrovnik #horvátország #jadran #nyaralás #strand
Vissza az elejére