Smještaj

5 najpopularnijih destinacija u Hrvatskoj 2017. godine prema izboru Adriatic.hr gostiju

Objavljeno: 28. 12. 2017.

2017. godina se približava svom kraju, stoga je vrijeme da pogledamo unatrag i vidimo koje ste destinacije vi – naši gosti - u ovoj godini najviše birali za svoj odmor u Hrvatskoj.
Hrvatska je i ove godine bila jedna od najposjećenijih europskih, ali i svjetskih destinacija, a sudeći po izvrsnoj turističkoj sezoni, bit će među poželjnim destinacijama za odmor i u 2018. godini.
Upravo smo zato samo za vas istražili kojih ste pet destinacija najradije birali u Hrvatskoj 2017. godine!



5. Omiš


Odbrojavanje započinjemo s Omišem, gradićem udaljenom pola sata vožnje autom od Splita.
Uzbudljivi zipline nad kanjonom rijeke Cetine, rafting Cetinom, šarmantne mediteranske uličice, restorani, kafići te 30 kilometara duge šljunčane i pješčane plaže čine rivijeru Omiš
jednom od najposjećenijih destinacija u Hrvatskoj 2017. godine. Osim toga, zbog svog povoljnog geografskog položaja Omiš je idealan i za jednodnevne izlete brodom do otoka kao što su Brač ili Hvar.
No, ako želite iskoristiti sve što Omiš nudi, dođite na Festival dalmatinskih klapa koji se održava svakog ljeta ili Gusarsku bitku koja će vam pokazati kako je izgledao napad gusara na Omiš u 13.stoljeću.
Svoj su boravak u Omišu dobro iskoristili gosti iz Poljske, Češke Republike, Slovačke i Njemačke koji su ove godine tamo imali najviše rezervacija privatnog smještaja.

Gdje odsjesti u Omišu?
apartmani udaljeni 100 metara od plaže
pet friendly apartmani
apartmani s bazenom


4. Pelješac


Ovaj čarobni poluotok u blizini Dubrovnika, zauzima četvrto mjesto na našoj listi najpopularnijih destinacija u Hrvatskoj.
Pelješac oduševljava goste svojim prostranim pješčanim plažama, fascinantnom povijesnom baštinom (Stonske zidine koje su drugi najduži zid u Europi) i
netaknutom mediteranskom prirodom. Mjesto Orebić je jedno od najpopularnijih na Pelješcu – idealan je za jednodnevne izlete do otoka Korčule i za aktivnosti kao što je ronjenje.
Pelješac će se svidjeti svima koji su u potrazi za odmorom daleko od gradskih gužvi. Ove se godine najviše svidio našim gostima iz Češke Republike, Poljske, Njemačke i Slovačke.
No, ni gosti iz Velike Britanije i Francuske nisu mogli odoljeti njegovim čarima.

Gdje odsjesti na Pelješcu?
jeftin privatni smještaj
apartmani udaljeni 100 m od pješčanih plaža


3. Hvar


Bilo bi čudno da nema otoka Hvara na ovoj listi. U 2017. godini ovaj je svjetski popularan otok bio treće najposjećenije mjesto u Hrvatskoj.
Hvar skriva poslastice za goste svih profila – od svjetskih zvijezda kao što su Beyoncé ili Bill Gates, mladih partijanera do obitelji s djecom.
Uzbudljiv noćni život, bogata povijesna baština, mnoštvo plaža i skrivenih uvala samo su neki od razloga zašto su privatni smještaj na Hvaru najviše rezervirali naši gosti iz Češke, Poljske, Njemačke i susjedne Italije.

Gdje odsjesti na Hvaru?
privatni smještaj za mirni odmor
jeftin privatni smještaj s pogledom na more
pet friendly apartmani


2. Pag


Otok soli, čipke, paškog sira i paške janjetine druga je najpopularnija destinacija u 2017. godini.
Ovaj kvarnerski otok s više od 20 kilometara plaža, svjetski je poznat po Zrću – neizbježnoj destinaciji za ljubitelje elektronske glazbe,
ali je isto tako zanimljiv obiteljima s djecom koje vole istraživati pješčane plaže i bogatu gastronomsku ponudu. Pag je jedna od destinacija u Hrvatskoj koja se veoma brzo rasproda,
stoga rezervirajte na vrijeme smještaj za svoj ljetni odmor na Pagu. To znaju i naši gosti iz Italije, Slovenije, Ujedinjenog Kraljevstva i Austrije koji su najviše rezervirali privatni smještaj na Pagu u 2017.godini.

Gdje odsjesti na Pagu?
kuće i apartmani s bazenom
privatni smještaj udaljen 50 metara od pješčanih plaža


1. Makarska


Na prvo mjesto naše liste zasjela je Makarska koja je već dugi niz godina omiljeno odredište za obitelji s djecom, ali i za mlade u potrazi za dobrim noćnim provodom.
Makarsku rivijeru dodatno krase nepregledne šljunčane plaže (npr. popularna Punta Rata u Brelima) s mnoštvom popratnog sadržaja koje će vas potaknuti da opet odaberete Makarsku za svoj ljetni odmor.
Ne sumnjamo da će se u Makarsku vratiti i naši gosti iz Njemačke, Poljske, Slovačke i Češke Republike koje je oduševila u 2017.

Gdje odsjesti u Makarskoj?
apartmani s parkingom
apartmani s pogledom na more
privatni smještaj 100 metara udaljen od plaže

#destinacija #jadran #makarska #obiteljski odmor #odmor #šljunčana plaža
Povratak na vrh