Smještaj

Galešnjak | Otok u obliku srca na Jadranu

Objavljeno: 12. 2. 2016.

U Hrvatskoj se priroda sama pobrinula za dokaz da ljubav postoji i kreirala prekrasan mali otok Galešnjak u obliku srca, danas poznat kao "Hrvatski otok ljubavi" smješten u središtu Jadrana. Ljubav je svuda oko nas, ali ponekad je samo potrebno malo bolje pogledati.

Nenaseljeni otok Galešnjak smjestio se u Sjevernoj Dalmaciji, između mjesta Turanj u Zadarskoj rivijeri na kopnu i otoka Pašmana. Pokriven šumom i pokojom maslinom, poznat je po mnogobrojnim zečevima kojima je otok postao prirodno stanište. Samo 0,132 četvornih kilometara površine ovog prekrasnog čuda prirode slučajno je otkriveno 2009. godine na internetskoj tražilici Google Earth nakon čega je odmah bilo promovirano na TV kanalima kao što je CNN i BBC. Cijeli svijet je saznao za Galešnjak, otok najsavršenijeg oblika srca na svijetu, što je uvelike doprinijelo promociji Jadrana kao top destinaciji za jedinstveno i nezaboravno ljetovanje.

U blizini Galešnjaka nalaze se predivni otoci kao što su Ugljan, Pašman, Dugi Otok i nezaobilazni Kornati. Ukoliko odlučite dati šansu romantici na ovom posebnom mjestu, ali biste voljeli ostati i nekoliko dana u Sjevernoj Dalmaciji, možete odsjesti primjerice na Dugom Otoku ili nekoj drugoj popularnoj lokaciji – možda i na kopnu, na primjer u Zadru. Zadar nudi pregršt turističkih sadržaja i bogatu povijesnu baštinu.
Dok se neki pitaju zašto uopće postoji Valentinovo, drugi ne gube vrijeme i smišljaju načine kako usrećiti svoju voljenu osobu. Valentinovo kao "Dan zaljubljenih" samo je mali podsjetnik u godini da se još uvijek možemo potruditi razveseliti voljenu osobu i pokazati joj da je i dalje možemo iznenaditi. Ponekad je teško izabrati idealan poklon za svoju bolju polovicu. Između parfema, knjiga, satova, cvijeća i slatkiša može se reći da je romantični izlet ipak poklon koji zauvijek ostaje u sjećanju.

#jadran #adriatic #dalmacija #destinacija #otok #priroda #zanimljivosti
Povratak na vrh