Smještaj

Igra prijestolja u Hrvatskoj | Top lokacije snimanja

Objavljeno: 6. 5. 2016.


Svjetski popularna TV serija Igra prijestolja snimana je na više lokacija u Hrvatskoj. Produkcijska ekipa ove dramske serije prepoznala je ljepotu povijesno-kulturne baštine Hrvatske i odlučila postaviti svoje kamere baš tu. Donosimo vam top lokacije snimanja Igre prijestolja koje su ostavile bez daha producente pa vjerujemo da će i vas!


Dubrovnik


Zbog svoje neobične povijesti, grad Dubrovnik podsjeća na živući muzej u kojem svaka mala ulica, građevina ili spomenik nudi priču minulih vremena. Upravo je to privuklo pažnju ekipe serije Igra prijestolja koja je odmah prepoznala da je Dubrovnik zbog svoje neobične ljepote savršena kulisa taj magični svijet.

Osim same arhitekture, slavnih Dubrovačkih zidina i šarenih gradskih vrtova u kojim se dogovoraju kraljevske intrige, plavetnilo mora koje okružuje grad bilo je idealna podloga za neke od nezaboravnih morskih scena. Napad Stannisa Baratheona na prijestolje pod Lannisterima u Blackwater bitci ili bijeg brodom Sanse Stark od zloglasnog mladog kralja Joffreyja Lannistera, samo su neke od njih.

Rezervirajte apartman ili sobu iz naše ponude smještaja u Dubrovniku i krenite u obilazak! Ako želite doživjeti Igru prijestolja iz prve ruke, ne propustite posjetiti sljedeće lokacije u Dubrovniku: Ulicu Sv. Dominika, Etnografski muzej, "Pile" četvrt, Tvrđavu Bokar, Otok Lokrum, Tvrđavu Lovrijenac, Minčeta toranj i Botanički vrt Trsteno.


Split


S obzirom da u Hrvatskoj ne manjka UNESCO zaštićenih spomenika, ekipa serije je nakon Dubrovnika lako otkrila još jedan neobičan grad koji se savršeno uklopio u čudesni svijet Igre prijestolja. Riječ je o više od 1700 godina starom gradu Splitu, čija je veličanstvena Dioklecijanova palača ugostila nestašne zmajeve kraljice Khaleesi. Prošetajte Papalićevom ulicom iz koje su robovi krenuli u pobunu predvođeni Majkom zmajeva Khaleesi i krenite u istraživanje raznih skrivenih ulica Dioklecijanove palače. Pogledajte našu ponudu jeftinog smještaja u Splitu.


Žrnovnica


Unikatna priroda Žrnovnice svakog posjetitelja ostavit će bez daha. Smještena u zaštiti brda koja ju okružuju, Žrnovnica je prekrasno mjesto ukrašeno bujnim zelenilom preko kojeg se proteže i lagano žubori istoimena rijeka. Kamenolom u Žrnovnici pokazao se idealnom lokacijom za veliku bitku u četvrtoj sezoni, a bajkoviti Antoničin mlin poslužio je u prekrasnoj sceni koja prikazuje pouzdanu sluškinju i prevoditeljicu Missandei kako se kupa. Nakon što u Splitu razgledate dom zmajeva, svakako posjetite i Žrnovnicu koje je udaljena tek petnaestak minuta vožnje.


Tvrđava Klis


Posjet kraljice Khaleesi gradu Meereenu koji je sniman na tvrđavi Klis urezao se gledateljima u sjećanje kao izrazito dojmljiva scena. Tvrđava Klis nastala je u 3. stoljeću i služila je kao obrana od brojnih napada na Dalmaciju. Danas je jedna od najočuvanijih utvrda koja svjedoči o burnoj prošlosti Dalmacije i baš je zato tako vjerno dočarala ustanak robova u Igri prijestolja. Nalazi se svega 15 km od Splita pa obavezno upišite i ovu lokaciju na svoju listu avantura s Igrom prijestolja po Hrvatskoj.

#zanimljivosti #adriatic #činjenice #destinacija #dubrovnik #kultura #split
Povratak na vrh