Smještaj

Prijelomni događaj u Igrama prijestolja odvija se u Dubrovniku! Ili: "Gdje je Joffreyevo vjenčanje pošlo po krivu?"

Objavljeno: 1. 5. 2014.

Ako ste obožavatelj televizijske serije Igre prijestolja, a još niste pogledali posljednjih nekoliko epizoda, ne čitajte dalje da vam ne upropastimo uzbuđenje gledanja!

No, oni koji su pogledali scenu o kojoj bruji internet, željet će znati još detalja. Dakle, razmaženi i okrutni nasilnik Joffrey je umro! Konačno – rekli bi mnogi! Ali znate li gdje?

Da, na vlastitom vjenčanju. No, postoji još jedan ispravan odgovor na ovo pitanje – u Hrvatskoj, točnije u Dubrovniku!

Naime, po mnogima najsretniji trenutak serije – Joffreyevo ubojstvo trovanjem - snimljen je u Dubrovniku.
Serija Igre prijestolja od svoje druge sezone snima se u Hrvatskoj. Povijesne zidine Dubrovnika i njegovi srednjovjekovni eksterijeri središnje su mjesto događanja u Kraljevom Grudobranu (King's Landing). Riječ je o glavnom gradu i centru moći Sedam kraljevstava, gdje se odvijaju sve političke intrige i tajni dogovori, a njega iz godine u godinu "glumi" Dubrovnik.

Izgleda da se Hrvatska toliko svidjela tvorcima serije pa se Dubrovniku u 4. sezoni pridružio Split i njegova okolica. Upravo ovih dana na malim ekranima možete vidjeti kako Daenerys sa svojom vojskom luta Splitom i planinama koje ga okružuju.

Želite li i vi svoj odmor provesti na mjestima važnih događanja iz Westerosa, posjetite Dalmaciju i njezine gradove Dubrovnik i Split.

Nađete li se na pravom mjestu u pravo vrijeme, a snimanja su obično krajem kolovoza i u rujnu, možda se pojavite u narednoj sezoni trenutno najpopularnije svjetske serije!

#kultura #dalmacija #destinacija #dubrovnik #jadran #zanimljivosti
Povratak na vrh