Smještaj

'Ratovi zvijezda' | Dubrovnik odabran za snimanje kultnog filma

Objavljeno: 4. 3. 2016.

Kultni nastavak filma 'Ratovi zvijezda' ove godine će se snimati u Dubrovniku u periodu od 9. ožujka do 16. ožujka. Hrvatska je kao odredište za snimanje filmova i serija iz godine u godinu sve popularnija. O tome govori i već standardno snimanje jedne od najpopularnijih serija današnjice – 'Igre prijestolja', koja se također snima u Dubrovniku. Svakako se potrudite odvojiti nešto vremena i rezervirajte smještaj u apartmanima u Dubrovniku kako biste imali priliku vidjeti set sa svim dragocjenim rekvizitima. Osim toga, možda budete imali sreće i susretnete neke od glavnih zvijezda filma kako slobodno šeću Stradunom ili piju kavu u jednom od lokalnih kafića.

Grad Dubrovnik će za potrebe snimanja usmjeriti kretanje građana po centru grada tako što će im podijeliti besplatne mape s upisanim rutama i lokacijama snimanja. Saznajemo da će nekoliko dana pred definirani datum snimanja biti organizirane i probe, koje su možda i najbolja prilika za vidjeti što se odvija na setu. Najgorljiviji obožavatelji će vrlo vjerojatno pokušati dokučiti što će se dogoditi u idućem nastavku filma prema izgledu seta.

Ukoliko nikada niste bili u ovom povijesnom gradu, sada je idealna prilika. Rezervirajte smještaj u apartmanima s pogledom na more, provedite dan u gradu i doživite bogatstvo povijesne i kulturne baštine koje su priča sama za sebe. Dubrovnik je grad pod UNESCO-vom zaštitom. Tome svjedoči niz turističkih atrakcija kao što su kultne gradske zidine u sklopu kojih je izgrađeno 5 tvrđava i 16 kula i bastiona, zatim Stradun kao najpoznatija ulica grada, Kneževi dvori, Crkva sv. Vlaha, Palača Sponza, Orlandov stup te zanimljive povijesne crkve, katedrale i gradske uličice. Bitno je ne izostaviti i prirodne znamenitosti grada poput beskrajnog zelenila, modrog mora, prekrasnih plaža, rtova i špilja te otočića koji ga okružuju. Otočići u neposrednoj blizini grada su Daksa, Grebeni, Koločep i Lokrum, koji je pod UNESCO-vom zaštitom. Lokrum je poseban rezervat šumske vegetacije na kojemu se nalazi malo jezero imena "Mrtvo more" koje je pogodno za djecu i neplivače.

Dubrovnik je grad koji vrijedi posjetiti barem jednom u životu. Veliki događaj poput snimanja izvanrednog filma kao što je 'Ratovi zvijezda' svakako doprinosi vašoj odluci da to učinite još ove godine!

#dubrovnik #kultura #kulturna baština #zanimljivosti
Povratak na vrh