Smještaj

Hrvatska otvara sezonu windsurfing avantura

Objavljeno: 2. 7. 2011.

Hrvatska je svoje prve zaljubljenike u jedrenje na dasci pronašla 70-tih godina. Želja za "jahanjem na valovima" s vremenom je postala više od sporta. Najatraktivniju ljetnu sportsku aktivnost, Hrvatska je sada prigrlila kao važan dio svoje turističke ponude.
Ako baš ovo ljeto odlučite isprobati najpopularniji ljetni sport, Hrvatska će vas rado ugostiti na idealnim daskaškim lokacijama svoje obale i otoka. Uz pogodne vjetrove i iskusni će daskaši pronaći savršene valove za svoje daske.

Jedno od najboljih daskaških lokacija očekuje posjetitelje u Premanturi na istarskom poluotoku. Hrvatska za ljeto puno daskanja nudi i svoju najljepšu plažu u Bolu na otoku Braču. Brojne regate te međunarodna prvenstva zabavit će daskaše u Vignju na poluotoku Pelješcu.
Ljetno jutro je u ovim dalmatinskim mjestima ispunjeno blagim vjetrom savršenim za početnike daskanja. Hrvatska će oduševiti i vješte surfere koji neće zaboraviti popodnevne sate poznate po sjeverozapadnom vjetru – maestralu.

Bez obzira da li ste već profesionalni daskaš ili uzbuđeni početnik, duž obale vas čekaju daskaški klubovi i škole za jedrenje na dasci, a redovito se održavaju i regate te brojna natjecanja.
Hrvatska vas poziva da baš ovdje pronađete svoj idealan vjetar i savršene valove.

#aktivni odmor #brač #dalmacija #hrvatska #jadran #otok #sportske aktivnosti
Povratak na vrh