Smještaj

Jedrenje na hrvatskim otocima | 4 najbolje destinacije

Objavljeno: 16. 2. 2018.


Hrvatski otoci su idealni za jedrenje. Razvedena obala s više od 1000 otoka i otočića koji imaju zaklonjene uvale i luke idealne za usidrenje. Mediteranska klima i mirno Jadransko more čine jedrenje aktivnošću kojom se možete baviti gotovo cijelu godinu. Osim toga, većina od 56 marina na obali i otocima je dobro opremljena te može prihvatiti veliki broj plovila.
Od toliko lijepih lokacija za jedrenje teško je odabrati najbolje, ali smo se ipak potrudili da za vas istražimo 4 najbolje destinacije za jedrenje u Hrvatskoj.

Želite unajmiti plovilo? Pogledajte našu ponudu jedrilica i motornih plovila i odaberite ono koje vam najviše odgovara.



Milna (otok Brač)


Otok Brač je vjerojatno najpopularnija nautičarska destinacija u Hrvatskoj. Dobro opremljene luke, mirne uvale, predivne plaže pogodne za sve tipove putnika i bogata ponuda zabavnog, kulturnog i povijesnog sadržaja samo su neki od razloga zašto je Brač tako popularan među turistima različitih profila i interesa.
Sve to ima i mjesto Milna na zapadnoj strani otoka. Marina u Milni ima na raspolaganju 183 veza i 15 vezova na kopnu.
Uz to, marina ima recepciju s mjenjačnicom i bankomatom, kafić, restoran, pristup Wi-Fi-ju, servis za popravak, trgovinu s nautičkom opremom i rezervnim dijelovima, a neposredno prije samog ulaza u luku se nalazi stanica za ulijevanje goriva.
Dok ste u Milni, ne propustite istražiti njene malene uvale sa šljunčanim plažama kao što su Maslinova, Pasika ili Lučice. Ljubitelji aktivnog odmora mogu unajmiti bicikl u marini i istražiti otok Brač biciklom.

Ako želite još istraživati otok Brač, ali ne znate gdje biste počeli, pročitajte naš blog o 4 mjesta koja morate posjetiti na otoku Braču.


Gdje odsjesti na otoku Braču?
apartmani i kuće s bazenom
apartmani udaljeni 50 metara od plaže


Šolta


Šumoviti otok Šolta još je jedan srednjodalmatinski otok koji je idealan za sve nautičare. Ako se želite usidriti negdje gdje će vam sve potrebno biti nadohvat ruke, uplovite u marinu u mjestu Maslinica, koja se nalazi blizu luksuznog heritage hotela Martinis Marchi, na zapadnoj strani otoka. Ova luksuzna marina, koja je otvorena cijelu godinu, je opremljena s 50 vezova, priključcima za struju i vodu, tuševima i WC-ima, WiFi-jem. U sezoni se u sklopu hotela otvaraju restoran i kafić.

Iskoristite u potpunosti bezbrižne dane ljetnog odmora na Šolti. U Maslinici nikako ne propustite nesvakidašnji zalazak sunca s pogledom na osam otočića koji se nalaze ispred Maslenice. Na južnoj strani otoka se nalazi malena uvala Šešula koja je popularna među nautičarima zbog svog šarma i ljepote. Istražujte brojne plaže i uvale na južnoj strani otoka (Senjska, Stračinska, Travna, Livka), dok u unutrašnjosti otoka iskusite lokalni život i pogledajte kako se proizvodi šoltansko maslinovo ulje i med Olintio. Otoci Brač i Hvar su također blizu Šolte pa ih nikako nemojte zaobići na svojoj morskoj avanturi.

Gdje odsjesti na Šolti?
apartmani u Maslinici
apartmani s klimom i WiFi-jem
apartmani udaljeni 100 metara od plaže


Korčula


Otok Korčula na jugu Dalmacije je još jedna nautičarska destinacija koju ne smijete zaobići u svom jedrenju hrvatskim otocima.
U istoimenom mjestu se nalazi ACI Club Marina okružena starim gradskim bedemima. Uvala u kojoj se marina nalazi je zaštićena od svih vjetrova. Marina ima 160 vezova od kojih je svaki opskrbljen strujom i vodom. Zbog svoje iznimne čistoće marina je nagrađena Plavom zastavom. Marina ne samo što je čista, već ima sve sadržaje koji će vas tamo zadržati dovoljno dugo. Ima recepciju, parking, WC-e te restorane i kafiće.

Ne propustite posjetiti i otočić Badiju gdje se nalazi franjevački samostan iz 14. stoljeća. Budete li pješačili na otoku, vjerojatno ćete susresti jelene, a ako ste raspoloženi za kupanje, okupajte se na šljunčanoj plaži u uvalici blizu samostana koja je zaštićena od vjetrova.
Osim u Korčuli, možete se usidriti i u Veloj Luci koja se nalazi na zapadnoj obali Korčule. Nedaleko od Vela Luke se nalazi otočić Proizd gdje nikako ne smijete propustiti predivnu plažu Bili boci na sjevernoj obali otočića. Plažu krasi nestvarno plavo more i bijele stijene. Daily Telegraph je uvrstio ovu plažu u listu 5 najljepših plaža na Jadranu.
Od Korčule možete otploviti do obližnjeg poluotoka Pelješca koji će vas oduševiti svojim šljunčanim, ali i pješčanim plažama koje su jedne od najljepših u Hrvatskoj.

Za više informacija o plažama otoka Korčule pročitajte naš blog o 6 naljepših plaža otoka Korčule, a ako vas zanima što sve trebate vidjeti i raditi na otoku Korčuli pročitajte naš blog o 7 stvari koje ne smijete propustiti na Korčuli.

Gdje odsjesti na Korčuli?
apartmani u Lumbardi s 2 spavaće sobe
apartmani u Korčuli udaljeni 100 metara od plaže
apartmani i kuće za obitelji s djecom

Lastovo


Jedan od najudaljenijih otoka na Jadranu skriva puno iznenađenja za sve koji se svojim plovilom odvaže na posjet Lastovu. Najpopularnija mjesta za usidrenje na otoku Lastovu su Skrivena Luka koja se nalazi na južnoj strani otoka, Jurjeva luka, te Zaklopatica koja se nalazi na sjeveru.
Skrivena Luka je sasvim zaštićena od vjetrova, ali i od neželjenih pogleda. Zaklopatica će se svidjeti nautičarima koji cijene ukusnu morsku hranu. Naime, u blizini se nalazi nekoliko restorana s ribljim menijima.
Ako želite napuniti plovilo gorivom, morat ćete to napraviti u mjestu Ubli, gdje se nalazi pumpna stanica. Ovo je mjesto ujedno i pristajalište trajekta.
Boravak na Lastovu će vas fizički i duhovno preporoditi. Manjak gužvi, otočke kamene kuće, pješačke i biciklističke staze koje prolaze kraj mora, vinograda i stabla maslina vratit će vas u prošla vremena jednostavnog otočkog života.

Gdje odsjesti na Lastovu?
apartmani s pogledom na more
apartmani s dvije spavaće sobe

#adriatic #aktivni odmor #charter jedrilice #jadran #otok #savjeti
Povratak na vrh