Smještaj

Pula u rukama gladijatora

Objavljeno: 27. 5. 2011.

10. Dani antike u Puli i ove godine rekonstruiraju davna rimska vremena od 9. do 11. lipnja 2011., pod nazivom Pula Superiorvm. Pula će u ova tri dana probuditi svoje spomenike rimskog utjecaja – Augustov hram na rimskom Forumu, slavoluk Sergijevaca na trgu Portarati i amfiteatar Arenu.
Manifestacija počinje svečanim otvorenjem na glavnom gradskom trgu Forumu, uz antički ples i poeziju, te razna jela stare rimske gozbe. U Danima antike Pula će zabaviti i najmlađe posjetitelje mnogim dječjim igrama. Sve zainteresirane na Forumu očekuje i sajam antičkih zanata poput izrade mozaika, glinenog i keramičkog posuđa, te izrađivanja kotača.
Priče o zanatima nastavljaju se na trgu Portarata, gdje će se u rimskoj taberni prodavati tunike. Osim ulica prekrivenih bijelim tunikama, Pula će i svoje parkove prekriti legionarskim taborima.
U najznačajnijem rimskom spomeniku pulskoj Areni, posjetitelje će zabavljati antički nogomet, a vrhunac su gladijatorske borbe koje će se odvijati u ovom pulskom amfiteatru iz 1.stoljeća.
Budite i vi dio veselih dana rimske tradicije, koje će Pula će završiti u ranim jutarnjim satima Toga proslave.

#dalmacija #istra #jadran #kultura #kulturna baština #pula #zanimljivosti
Povratak na vrh