Smještaj

Krk proizvodi morski pjenušac

Objavljeno: 16. 11. 2010.

Otok Krk jedno je od omiljenih turističkih središta koje, uz ljepote prirode i kulturnih lokaliteta, pred posjetitelja postavlja široku lepezu autohtonih jela i pića preko kojih mogu i "okusiti" Krk. Valomet je jedna od zanimljivijih enoloških priča otoka Krka. Riječ je o šampanjcu koji se, umjesto u podrumu, čuva na morskom dnu. Na dubini od 30m, nedaleko od Vrbnika na Krku, rešetkasti sanduci s bocama autohtone Vrbničke žlahtine dozrijevaju u "morski šampanjac". Konstantna temperatura i tlak, polumrak i mir morskog dna, uvjeti su koji Valometu osiguravaju posebnu kvalitetu. Ambalaža je, također, element po kojem se ovaj proizvod s Krka ističe. Boce koje su više mjeseci stajale u moru na svojoj su površini nakupile alge, morske trave i školjke. Proizvođači su ih, baš takve, odlučili plasirati na tržište tako da se Valomet može podičiti autohtonošću sorte, načina proizvodnje i dizajna.

#gastronomija #krk #otok #priroda #vino
Povratak na vrh