Smještaj

Wine Day 2012. - Dan otvorenih vinskih podruma

Objavljeno: 25. 5. 2012.

Koliko su istarski brežuljci vinorodni, piće bogova kvalitetno, a Istrani ponosni na vlastiti rad, govore brojne manifestacije kojima Istra obilježava grožđe, vino i vinarski zanat. Nakon Vinistre, Istra ponovo otvara svoje podrume posljednje nedjelje u svibnju, točnije 27. svibnja, i nudi čaše ukusnog nektara ljubiteljima istarskih vina, ali i onima koji će to tek postati.

Sad već tradicionalnu manifestaciju, koja se već 14. put održava u sklopu proslave svjetskog Dana vina, obilježit će mirisi i okusi istarskih vina, a istovremeno s istarskim, otvoreno će biti i tisuće vinskih podruma u svijetu.

Navratite stoga u istarske vinske podrume. U Novigradu kušajte merlot uz zreli sir i pršut. Probajte izvrsne autohtone sorte kao što su istarska malvazija i crveni teran, a svakako potražite momjanski muškat, specifičan za usko područje oko Momjana (Središnja Istra), gdje se proizvodi u svojoj najboljoj varijanti.

Ne zaboravite posjetiti i Poreč te Rovinj. Tamo pronađite butelju koju ćete ponijeti kao suvenir i uz nju se, iz udobnosti svoga kauča, kroz gutljaj-dva prisjetiti istarskog poluotoka. U vinskim podrumima domaćini će vam osim vina predstaviti tradicionalni i suvremeni način uzgoja vinove loze koji uvijek prate priče i anegdote.

Ne propustite priliku da posljednje nedjelje u svibnju, koja svake godine, na obostrano zadovoljstvo vinara i posjetitelja, otvara sve više i više vinskih podruma, upoznate svoje okusne pupoljke s vrhunskim vinima Istre.

#lokalno iskustvo #vino #događaji #gastronomija #istra #rovinj
Povratak na vrh