Riba, svježe voće i povrće, sve pripremljeno na jednostavan način i začinjeno s malo češnjaka peršina i kapljicom maslinovog ulja. Ovaj jelovnik odmah priziva osunčane mediteranske krajeve u kojima se konzumira lagana hrana koja je iznimno blagotvorna za zdravlje. A ni okusnim pupoljcima nije mrska.
Već je dugi niz godina poznata činjenica kako je mediteranska kuhinja izvrsna pomoć kod različitih zdravstvenih tegoba, a maslinovo ulje našlo je svoj put do domaćinstava i vrhunskih restorana diljem svijeta.
Osim kod zdravstvenih organizacija i gurmanskih specijalista, mediteranska prehrana pohvale je našla i kod UNESCO-a. Naime, u prosincu ova je organizacija uvrstila mediteransku prehranu na Reprezentativnu listu svjetske nematerijalne baštine.
Zato, kada posjetite hrvatski Jadran, možete biti sigurni da ćete na stolovima pronaći hranu koja je svojom kvalitetom i vrijednošću zaslužila prestižnu nagradu, a okusom osvojila nepca diljem svijeta.
Sigurni smo da mnogi od vas već poznaju tradicionalna jela priobalnog dijela Hrvatske, ali kao podsjetnik donosimo vam 5 delikatesa Jadrana: Okusi Jadrana – tradicionalna jela Dalmacije