Dubrovnik će od 19. do 22. ožujka u povijesnom okruženju staroga grada prolaznike izazvati da zastanu i kušaju jednu od najboljih gastronomskih delicija s ovog područja – malostonske kamenice. Mali Ston, na Rivijeri Dubrovnik, nadaleko je poznat kao uzgajalište školjaka. Iako se one najčešće spominju zbog svojih afrodizijačkih svojstava, kamenice se svakako ne svode samo na tu dimenziju. Cijelu lepezu njihova okusa i mirisa ponudit će Dubrovnik i Ston na svojim ulicama, pripremajući ih tradicionalno, svježe s nekoliko kapi limunova soka, ili eksperimentirajući, nudeći ih kao koktel, salatu, pržene, zapečene i sl. Zbog čistoće mora i duge tradicije, malostonske kamenice poznata su delikatesa, a baš ožujak najbolji je mjesec za kušati ih. Zato su Dubrovnik i Ston odlučili organizirati degustaciju ove vrhunske namirnice uz pokoju kapljicu isto tako vrhunskih lokalnih vina, s poluotoka Pelješca i otoka Korčule.